Winnaars van Afrikaans met een knipoog

Dit zijn de winnaars van het boek Afrikaans met een knipoog van Peter en Gaby Beekmans.We wensen Paul Kogels, L. Molenkamp, Anne Marie Verbarendse, Gijsje Schepel en Willy Kuperus-Born veel taalplezier!

Nu te koop met 10% korting

The Legacy Collection – Een sieraad met een geschiedenis. De Zuid-Afrikaanse Charmaine Taylor ontwerpt sieraden (hangers, oorbellen, armbanden, manchetknopen en ringen) gemaakt van het oude hekwerk van Robben Eiland. Sieraden die de vrijheid van Zuid-Afrika symboliseren, een goed doel ondersteunen en daarmee een prachtig cadeau zijn.

De sieraden van de Legacy Collection zijn te zien en te bestellen via www.legacycollection.org. Tien procent van de winst gaat naar de Nelson Mandela Foundation en naar Harvest of Hope. Een stichting die inwoners van de townships van Kaapstad ondersteunt. Bestel je sieraad nu, met de couponcode 1938 en je krijgt 10% korting. Je cadeau (met echtheidscertificaat) wordt bij je thuis bezorgd.

Om te zien hoe de sieraden gemaakt worden, kijk op https://youtu.be/Yzgh1hNRh7A

SIERADEN – MAKERS & DRAGERS

Nog t/m 2 juni 2019 in Afrika Museum, Berg en Dal.

In het Afrika Museum zijn bijna duizend sieraden uit de hele wereld te zien. Honderden sieraden uit de museumverzameling, aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Makers, maaktechnieken en de bijzondere verhalen van dragers van deze sieraden geven een bijzondere kijk op het gebruik van sieraden wereldwijd. www.afrikamuseum.nl

BITTER Chocolate Stories

Nog t/m 1 september 2019 in het Tropenmuseum Amsterdam.

Op indringende wijze worden de verhalen van vijftien kindarbeiders op cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust in beeld gebracht. Wie zijn deze kinderen en waarom werken ze daar? Zij zorgen ervoor dat wij de chocola kunnen eten waar we zo van houden. De kinderen zijn geportretteerd in een geïmproviseerde fotostudio door een van de meest getalenteerde Afrikaanse fotografen van dit moment: Joana Choumali uit Ivoorkust. De Nederlandse journalist Marijn Heemskerk interviewde hen. Voor meer informatie: www.tropenmuseum.nl

Afrika in eigen land

Zin in een informatief en leuk dagje Afrika? Dan is het Afrika Museum in Berg en Dal dé place to be. In het buitenmuseum zijn diverse woonerven uit de landen Ghana, Lesotho, Mali en Kameroen nagebouwd. Daarnaast is het buitenmuseum het decor voor diverse zomerfestivals. Het binnenmuseum biedt zowel een ruime collectie traditionele Afrikaanse objecten als hedendaagse Afrikaanse kunst. Het hele jaar door geopend.
www.afrikamuseum.nl.

Het groenste hotel van Afrika

Het groenste viersterren hotel van Afrika staat op een steenworp afstand van jawel, Cape Town Airport. Hotel Verde is een geweldige plek om te overnachten als je met een late (KLM) vlucht uit Nederland aankomt en je niet meteen in het verkeer wilt storten. Ze hebben een shuttle die je van en naar de airport brengt, het restaurant is tot laat open en het ontbijt begint voor hen die een zeer vroege vlucht hebben al erg vroeg. Wij vinden het een reuze aanrader. Het goede nieuws: de Hotel Verde groep gaat het oude Mtoni Marine Hotel in Zanzibar oppompen tot een vijfsterren, ultra stylish hotel, een groen hotel natuurlijk.

www.hotelverde.com

Help de wilde paarden van Namibië

Ook het zuiden van Namibië heeft te lijden onder de droogte die Afrika teistert. De wilde paarden vinden steeds minder voedsel en moeten geholpen worden. Wie ooit het geluk heeft gehad (zoals wij) om de trotse paarden over de Garub vlakte bij Aus in galop naar de waterput te zien komen, ze te zien vechten, hun veulens te zien zogen en ze te zien rusten in de schaduw, weet dat je een ongelooflijk schouwspel hebt meegemaakt. De paarden moeten nu bijgevoerd worden. Dat kost geld. Daarom deze oproep.

Donations can be made with the following details:
Namibia Wild Horses Foundation:
First National Bank of Namibia
Current Account 62246659489
Branch: Klein Windhoek (code 281479)
Swift: FIRNNANX

www.wild-horses-namibia.com/foundation

Zes tips in de buurt van het fameuze Kruger Park

Je bent op safari geweest en wilt nog wat meer van de omgeving zien. Wat is er in Mpumalanga en Limpopo te doen?

  • De Panorama Route met hoogtepunten als de Three Rondavels, God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon en watervallen als de Horse Shoe Falls (met de golden retriever Max als gids) en de MacMac Pools.
  • De trend ook in Zuid-Afrika is craft beer. Bezoek in Sabie de Sabie Brewing Companie en geniet van de Long Tom Lager, Shangaan, Glynn’s Gold of Stout.
  • Dullstroom: lekker dwalen door een verrassend plaatsje. Sla vooral Mrs Simpson’s niet over.
  • Makapan’s Caves in Limpopo, met fossielen en de plaats waar de Taung schedel is ontdekt. Unesco wereld erfgoed en de plaats waar een strijd gevochten werd tussen de Ndebele en de Voortrekkers onder leiding van Paul Kruger. Met het Arend Dieperink Museum.
  • Golfen in Limpopo, bijvoorbeeld op de Signature Course bij Entabeni (Waterberg). Met de hoogste (396m) Par 3 ter wereld, die alleen bereikbaar is met een helikopter. Je kunt dan meteen (om het af te leren) een safari doen in Entabeni.
  • Actie in Hazyview, de gateway tot het zuidelijke gedeelte van Kruger NP. In Hazyview kunnen je een tocht maken met een heteluchtballon, abseilen, tuben, quad biken, paardrijden, hiken… Relaxen doe je aan de Sabie River op de Summerfields Rose Retreat, een macademia noten en fruit farm. 5 sterren onderdak in luxe tenten, een spa en geweldig restaurant. Regelmatig wine tastings van het beste uit de Cape Wine Lands.

En actie… in Zuid-Afrika

We hebben je in dit nummer al wat spannende tips voor een actieve en avontuurlijke vakantie in Afrika op een rij gezet. Ben jij verslaafd aan actie en avontuur, ga dan eens naar de website van Dirty Boots. Je vindt er meer dan 100 adrenaline kicks. www.dirtyboots.co.za

Eerst aaien, dan afschieten?

Met de actie Vier regels voor Vier Voeters, is Stichting Vier Voeters een actie begonnen op social media om aandacht te vragen voor het fokken van leeuwen in Zuid-Afrika, waarmee eerst geknuffeld mag worden en die vervolgens afgeschoten worden in kooien. De koning van het dierenrijk onwaardig. Ook OOG VOOR AFRIKA doet mee. Kijk voor meer informatie op www.vier-voeters.nl

Nieuwe app – Official Guide to Cape Town

Cape Town Tourism omschrijft de nieuwe GRATIS app als een ‘local in je broekzak. Je vindt er insider tips (nee, je bent geen toerist, maar wilt doen wat de locals aanraden), alle toeristische highlights, een agenda met festivals, suggesties voor themadagtochten, restaurants, eigenlijk alles wat je wilt en moet weten. Ook kun je er je eigen planning in opslaan. Ook vrij handig is dat de app ook werkt als je geen internetverbinding hebt. Vooral geschikt voor diegenen die de Mother City voor het eerst bezoeken. www.capetown.travel/officialapp

Vliegtuig vertraagd. Wat nu?

Met de vakantie in het verschiet: De Consumentenbond geeft dit handige overzicht waar je recht op hebt bij vertraging met het vliegtuig. Wat is je recht bij een vertraagde/geannuleerde vlucht? Lees er alles over op hun site http://www.consumentenbond.nl/vluchtclaimservice/extra/vertraging-uw-recht/

Jouw blog(s) op www.oogvoorafrika.nl

We waren verrast door de kwaliteit van de inzendingen voor onze verhalenwedstrijd. Wil jij jouw avonturen/ervaringen delen met de lezers van OOG VOOR AFRIKA? Vanaf nu kun je jouw blog met foto(’s) sturen voor plaatsing op www.oogvoorafrika.nl

Hoe & wat:
Je blog is maximaal 500 woorden, je hebt minimaal 1 foto en je stuurt je bijdrage naar info@mw-media.nl ovv blog OOG VOOR AFRIKA.

Jouw blog(s) op www.oogvoorafrika.nl

We waren verrast door de kwaliteit van de inzendingen voor onze verhalenwedstrijd. Wil jij jouw avonturen/ervaringen delen met de lezers van OOG VOOR AFRIKA? Vanaf nu kun je jouw blog met foto(’s) sturen voor plaatsing op www.oogvoorafrika.nl

Hoe & wat:
Je blog is maximaal 500 woorden, je hebt minimaal 1 foto en je stuurt je bijdrage naar info@mw-media.nl ovv blog OOG VOOR AFRIKA.