Ontzettend veel kinderen in de townships rondom Kaapstad groeien op in moeilijke omstandigheden. Vanaf jonge leeftijd worden ze blootgesteld aan geweld, er is veel armoede, ondervoeding en gebrek aan gedegen onderwijs. Daarbij hebben kinderen amper toegang tot geestelijke gezondheidszorg. Terwijl dat nou juist zo belangrijk is, vooral voor jonge kinderen. En waar HPSA zich vooral richt op de lichamelijke gezondheid, zorgt Little Lions ervoor dat kinderen uit de townships ook kunnen werken aan hun mentale gezondheid. Een prachtige combinatie dus, die verder wordt ondersteund door onze andere partner, Promentis.

Little Lions is opgericht door Stijn de Leeuw, een Nederlandse kinderpsycholoog die nu werkt aan zijn PhD aan de universiteit van Kaapstad. Zijn doel: met Little Lions ervoor zorgen dat kinderen toegang hebben tot gratis workshops om zo te werken aan hun emotionele ontwikkeling, zelfvertrouwen en veerkracht. En dat alles op een laagdrempelige, veilige en leuke manier.

Kijk op www.littlelionschildcoaching.com voor meer informatie en om te zien hoe jij kan bijdragen aan dit prachtige initiatief.

 

https://www.instagram.com/littlelionscoaching/?hl=nl
https://www.facebook.com/littlelionscoaching/