Wat een vreselijk jaar, voor iedereen die wereldwijd is getroffen door de gevolgen van de coronapandemie. De reiswereld, reizigers, Afrika liefhebbers, safari gangers, huiseigenaren met een huis in een land waar code oranje heerst en de grenzen gesloten werden, allemaal werden we beperkt of kwam onze activiteit (tijdelijk) tot stilstand.
Ik heb het al uitgelegd in de digitale editie 1-2020. Het had zo’n feestelijk nummer moeten worden. Maar: de adverteerders, voornamelijk touroperators, bevroren terecht hun marketingbudgetten, airlines werden gedwongen hun vliegtuigen aan de grond te houden, Schiphol sloot al zijn winkels. Met alleen inkomsten van abonnees kunnen wij OOG VOOR AFRIKA niet draaiend houden. Onze kosten bestaan uit redactie, vormgeving, fotografie, drukwerk, opslag en transport van de bladen, websites en onderhoud, verkoop in de winkels, verzendkosten, abonnementenbeheer. Dat gaat allemaal door, ook als er niets gebeurt.

Onze keuze: OOG VOOR AFRIKA gaat tijdelijk in winterslaap
We hadden de hoop dat de pandemie eind dit jaar uit zou doven, niets bleek minder waar. We zouden dan een glorieus 3 in 1 Groot Afrika Vakantieboek maken. We zouden specials maken over de landen die hun grenzen openden. Die grenzen gingen open, maar de code oranje bleef. En daarmee bleven de reizigers weg. En daarmee blijft de toestand zoals rond OOG VOOR AFRIKA 01-2020 gehandhaafd. We willen heel graag, maar kunnen (nog) niet.

Hoe ziet een abonnement voor OOG VOOR AFRIKA eruit?
Je betaalt voor 3 edities. Die hoeven niet per jaar te verschijnen, hoewel dat zeker onze insteek was en straks weer is. Er wordt echter pas weer nieuw abonnementsgeld geïnd als u drie nummers (of een 3 in 1 editie) hebt ontvangen. Uw abonnement slaapt nu dus ook even.

Wat doen we wel? Gratis Tanzania Special
U hebt in 2020 de digitale editie OOG VOOR AFRIKA 01-2020 ontvangen. Wij hebben een digitale Tanzania Special gemaakt. Die is te koop, maar ik wil hem – als u een mail stuurt naar info@mw-media.nl ovv Tanzania Special gratis toesturen. Ga ook regelmatig naar onze twee Facebookpagina’s: OOG VOOR Afrika en OOG VOOR Zuid-Afrika. Daar houden we u op de hoogte van wat er in (Zuid) Afrika speelt.

OOG VOOR AFRIKA podcast
Op 10 april moesten wij gedwongen Zuid-Afrika verlaten. We werden gerepatrieerd omdat het land in een volledige lockdown was gegaan. Het KLM toestel, zo meldde de piloot, had van de regering van Zuid-Afrika toestemming gekregen om een rondje rond de Tafelberg te vliegen. Ademloos zagen we de magische berg uiteindelijk verdwijnen. We waren weg uit Zuid-Afrika en hadden geen idee hoe lang we zouden moeten wachten om dit land dat ons hart gegrepen heeft weer terug te zien. Dat gaat nu – als de coronatest negatief is – 13 december gebeuren. Op 14 december zullen we de Tafelberg weer in volle glorie zien. We zijn terug in Afrika.
Dat zal de titel worden van een serie podcasts die we daar gaan opnemen en die we gratis ter beschikking stellen. Het is voor ons een nieuwe tak van sport, we zullen u via de website en Facebook op de hoogte houden waar de podcasts te beluisteren zullen zijn.

Wij hadden op een ander jaar gehoopt en gerekend. De pandemie en verstrekkende gevolgen waren niet te voorzien. We zijn achter de schermen druk bezig, en hopen u tijdens de OOG VOOR AFRIKA winterslaap toch te blijven informeren.

Als er vragen of opmerkingen zijn, stuur die alsjeblieft naar info@mw-media.nl

We wensen iedereen een beter, maar vooral gezond 2021.