Al veertig jaar lang biedt BMS Travellers bijzondere maatwerkreizen door Afrika aan. U hebt een droom, BMS Travellers maakt hem waar. Dat is het gevoel dat dit bedrijf uitstraalt. Betrokken, goed geïnformeerd, service met een glimlach op het hoogste niveau en een ongelooflijke passie voor reizen en Afrika.

De hoogste tijd om eigenaar Marcello Pacenti aan het woord te laten.

Gefeliciteerd Marcello, met jullie jubileum. De reisbeurzen zijn weer in aantocht en OOG VOOR AFRIKA lezers kunnen weer persoonlijk kennis maken met jullie reizen. Wat staat er op het programma voor het jubileumjaar?
“In ons jubileumjaar staan de dieren en avontuur centraal. Zo hebben wij een paar reizen uitgezet waar maar men bijvoorbeeld het Painted Dog Conservation Center in Zimbabwe bezoekt en een bijzonder kijkje achter de schermen kan krijgen. Vooral hoe PDC de local community en kinderen bij anti-poaching betrekt. Als dagbezoeker kun je dit niet meemaken, het wordt speciaal voor onze gasten geregeld. Een ander heel goed project dat wij ook een warm hart toedragen is Naankuse in Namibië dat ook centraal staat in onze reizen naar dat prachtige land. Hier kunt je direct zien hoe dieren in nood worden geholpen en waar mogelijk teruggezet in het wild. Maar ook hoe de San aan hun oude tradities kunnen vasthouden. Heel bijzonder is onze Namibië en Botswana 4×4 adventure reis waar van alles te beleven is. Zoals je weet laten wij niets aan het toeval over. Vandaar dat wij gratis een echte 4×4 cursus van Omnivents bij deze reis aanbieden.”

Wat maakt reizen met BMS Travellers zo speciaal?
“Dat is een lastige vraag. Iedereen die met passie reizen verkoopt is speciaal. Ik denk dat het om een click gaat tussen de reizigers en ons. Daar wil je dan alles voor doen. Het wordt een soort vriendschap en aan je vrienden wil je het beste van een land laten zien en meemaken.

Bijkomstig voordeel voor onze gasten is dat ik 25 jaar lang Afrika heel intensief heb bereisd, vooral buiten de begaanbare wegen, veel contact heb met de lokale bevolking. Reizen van 7 maanden tot een jaar waren geen uitzondering. Hierdoor hebben wij een schat aan kennis in huis die we graag delen met onze klanten. Dus wat maakt BMS-Travellers bijzonder? Ik denk onze kennis, de drang om te ervaren hoe anderen leven, open te staan voor nieuwe ideeën, begrijpen dat onze manier van leven niet de enige correcte weg is en dit onze reizigers ook te laten ervaren. Al is het maar een dag iets te laten beleven dat zij zelf anders nooit zouden doen.”

Als jij nu op reis zou mogen, je droomreis na al die jaren ervaring in Afrika. Waar ga je naar toe en waarom?
“Wow Marjolein, je weet je vragen wel te stellen hey. Dit wordt door mijn vrienden en gasten ook zo vaak aan mij gevraagd. Elke land heeft iets bijzonders en voor mij gaat het niet alleen om de schoonheid van een land, maar vooral om de mensen die je tegenkomt, dat maakt een land bijzonder. Moet ik toch een land kiezen, dan zou ik een lange reis maken en een paar landen combineren. Het is mijn grote wens om met mijn kleizoon Milo een overlandreis te maken. Ik zou in Tanzania beginnen vanwege de puurheid en ongerepte natuur. Afzakken naar Namibië vanwege de bijzondere vriendelijke mensen en immense rust en eindigen in Zuid-Afrika, waar ik heel graag tijd doorbreng met mijn oude schoolvrienden.”

Als je voor de eerste keer naar Afrika gaat, wat zou jij de reiziger aanbevelen?
“Voor mij blijft Zuid-Afrika een prachtig land waar je als eerste keer reiziger naar Afrika naartoe moet reizen. Hier kom je heel Afrika in één land tegen. Het is een prachtige manier om uit te vinden wat je echt leuk vindt in Afrika. Waar je het Afrikavirus oploopt, een virus dat ervoor zorgt dat je Afrika mist zodra je het verlaat en een onomkeerbare drang geeft om terug te komen. Steeds weer.”

In deze editie van OOG VOOR AFRIKA bied je een Botswana/Namibië adventure aan. Waarom gaan we deze reis maken?
“Wij hebben deze reis met veel zorg samengesteld, waarbij je als reizigers van alles meemaakt. Van natuur, bijzondere activiteiten, ontmoetingen met verschillende culturen, uitgestrekte wildparken, de Victoria watervallen, noem maar op en het zit in deze reis. Belangrijk is de vrijheid om de landen op je eigen manier te ervaren. Ik merk dat iedere reiziger met een andere beleving thuiskomt, wat toch heel bijzonder is gezien het feit dat het om eenzelfde route gaat.

Ik vind een reis pas geslaagd als men jaren later nog met passie van alles over de reis kan vertellen, alsof je pas gisteren terug bent gekomen.”

Lees meer over de trotse geschiedenis van BMS Travellers in de laatste editie van OOG VOOR AFRIKA, op pagina 2-3. De reisaanbieding naar Botswana en Namibië, met de gratis 4×4 cursus vind je hier.

Meer informatie op www.bms-travellers.nl