Al zes jaar lang organiseert FS Travel een geweldige reis naar Zuid-Afrika, eh om preciezer te zijn naar de Westkaap om haar gasten te laten kennismaken met de ongekende schoonheid en deel te laten nemen aan de fietstocht der fietstochten: De Cape Argus. Misschien wel het mooiste fietsspektakel ter wereld!

Cape Town Cycle Tour / Cape Argus is een geweldige belevenis die de echte fietsliefhebber een keer meegemaakt moet hebben! In 2017 wordt de Cape Town Cycle Tour gefietst op zondag 12 maart. FS Travel organiseert de reis al voor de zesde keer op rij. Wij zorgen uiteraard voor de starbewijzen (met chip voor de tijdregistratie). Dat lukt veelal ook nog tot een maand voor vertrek.

We vragen eigenaar Frans Staal een tip van de sluier op te lichten van de reis die hij aanbiedt voor fietsliefhebbers en fanaten.

Frans, the stage is yours
Tijdens het 11-daags Cape Town Cycle Tour / Cape Argus reisprogramma dat wij aanbieden kunt u zich in de schitterende omgeving van Kaapstad en de Westkaap voorbereiden op de grote dag, in dit geval dus 12 maart. De inhoud en duur van de reis kan naar uw wens worden aangepast. Een verlenging met een verblijf in een wildpark behoort ook tot de mogelijkheden. Tot slot van het verblijf in Zuid-Afrika nog op safari, wie wil dat niet!

Eh iedereen, maar we komen om te fietsen toch? Wat maakt de Cape Argus zo speciaal?
De eerste editie werd in 1978 georganiseerd en telde 525 deelnemers. Tegenwoordig fietsen jaarlijks ca. 35.000 deelnemers de autovrije route van 109 km vanuit Kaapstad. De route is fantastisch mooi.

Klinkt geweldig. Maar men komt natuurlijk niet voor een dag over naar Kaapstad?
Nee, daarom hebben wij een elfdaagse Cape Argus, Kaapstad, Wijnlanden & Walvisroute fietsreis met professionele begeleiding ter plaatse ontwikkeld.

Het reisprogramma?
We vertrekken zaterdag 4 maart met Qatar of rechtstreeks met KLM op zondag 5 maart en zijn dinsdag 14 maart weer thuis.

Dag 2: Transfer naar het hotel in Stellenbosch. ’s Middags is er gelegenheid om het kleine en gezellige centrum van de stad te verkennen. Overnachting in Stellenbosch.

Dag 3: Vandaag nemen we fietsend een kijkje in de mooie wijnomgeving. We brengen o.a. een bezoek aan een van de fraaie wijngaarden waar we de lunch gebruiken. We fietsen minimaal 50 km. Overnachting in Stellenbosch.

Dag 4: Vandaag fietsen we naar Franschhoek, de parel van de Kaap met geweldige culinaire adressen. Vanuit Franschhoek is het mogelijk de klim van 7 km naar de Franschhoek Pass (729m) te maken. De afstand van de etappe excl. Franschhoek Pass is ca. 65 km.
Overnachting in Stellenbosch.

Dag 5: We vertrekken vanuit Stellenbosch. We fietsen in zuidelijke richting naar Somerset West, waarna we via Gordonâ’s Bay de Whale Routeâ bereiken. Het is een van de mooiste kustwegen die we tot Pringle Bay zullen volgen. De lengte van deze lange fietsroute bedraagt ca. 65 km. Overnachting in Pringle Bay.

Dag 6: Eigen programma. Ga in de buurt op bezoek bij de pinguãns, maak een wandeling in het nabijgelegen Nat. Park of relax bij het zwembad van onze zeer comfortabele accommodatie. Er kan natuurlijk ook gefietst worden bv langs de prachtige kustweg langs de Indische Oceaan richting Kleinmond of Hermanus. Overnachting in Pringle Bay.

Dag 7: Vandaag fietsen we naar Kaapstad. Eerst volgen we de Whale Route terug naar Gordonâ’s Bay. Via Strand volgen we zoveel mogelijk de kustlijn voordat we het laatste deel van de etappe in noordwestelijke richting naar het centrum van Kaapstad fietsen. In de namiddag halen we bij het Green Point Stadium de startbewijzen en de goodybag op. Er is ook een zeer uitgebreide fietsbeurs aanwezig. De fietsafstand is vandaag ca. 100 km. Overnachting in Kaapstad.

Dag 8:
Gelegenheid om een keuze te maken uit het uitgebreide excursie-aanbod in en vanuit Kaapstad. De excursies zijn individueel te boeken.
– Stadsrondrit (bv met de Hop On Hop Off bus met keuze uit meerdere routes)
– Tafelberg
– Robben Eiland (kan uitverkocht zijn)
– Township tour
– Kaap de Goede Hoop
Overnachting in Kaapstad.

Dag 9: Cape Town Cycle Tour / Cape Argus-2017, Vandaag is de grote dag! Met ruim 30.000 deelnemers beginnen we vandaag aan het grootste eendaagse fietsevenement ter wereld. We starten exact op tijd bij het stadhuis en fietsen over de Nelson Mandela Boulevard en via Fish Hoek en Simonâs Town naar Smitswinkel Bay waar we de Indische Oceaan achter ons laten. Bij Scarborough zien we de spectaculaire route langs de Atlantische Oceaan.
Een schitterend ijkpunt is na 72 km Chapmanâ’s Peak, het dak van de Argus. Na Houtbaai en de klim naar het Suikerbossie zoef je via C(r)amps Bay naar Green Point waar na 109 km de finish ligt. Kaapstad is vandaag een waar Mekka voor fietsers. De gehele route is volledig autovrij. Overnachting in Kaapstad.

Dag 10: Vandaag is de laatste dag in Kaapstad. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht mogelijk nog gelegenheid om nog iets meer van de stad te ervaren. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Waterfront, het fraaie winkel- en uitgaansgebied van de stad. Koop in ieder geval de Cape Argus-editie van vandaag, een mooie herinnering.
Het vertrek van de terugvlucht met Emirates of Qatar Airways is ’s middags.

Dag 11: Na overstap in Dubai of Qatar is de aankomst op Schiphol aan het begin van de middag. U kunt terugkijken op een onvergetelijke fietsreis!

Verlengingsoptie: Safariprogramma
Verblijf op dag 10 een nacht in het Aquila wildpark. Geniet ’s avonds en ’s ochtends van een ruim twee uur durende game drive en verbaas je over de vele soorten dieren zoals leeuw, olifant, neushoorn, buffel, nijlpaard, giraffe, zebra en wildebeest.

Boeken en meer informatie?
https://www.fstravel.nl/reizen/fietsreizen/fietsreis-cape-argus-2017/