We zijn er. Eindelijk. Het stond op de bucket list en nu is het zover. Voor het eerst in Zuid-Afrika. Het hoogtepunt van onze reis door het zuiden van Zuid-Afrika: Buffelsdrift. Eye-opener: zo kan kamperen dus ook. Wat een lodge: ligbad, antiek, twee slaapkamers met kraakverse witte lakens. En voor het kampeergevoel: de buitendouche. Omgeven door hippo’s, vogels en ‘wild’. Wij kunnen ons voorstellen dat er druk gebruik wordt gemaakt van de Karoo wedding chapel. Wat is er mooier dan de liefde voor elkaar te bezegelen met de liefde voor dit prachtige stukje land. Met de nijlpaarden in het meer achter je als getuigen.

En dan de game drive in de middag. De witte neushoorns. De springbok met zijn mooie kleuren en donkergerande ogen als bescherming tegen de Afrikaanse zon. De gnoe. De giraffen en het toch wel aangrijpende verhaal van giraf ‘Opa’ die uit de groep is verbannen. Die soms zijn geluk probeert, maar telkens toch wordt verstoten en alleen het geluk pakt. Tijdens een drankje met uitzicht over de Karoo vloeien de verhalen van onze bevlogen gids rijkelijk.

De volgende ochtend mogen wij verder met dit stukje geluk. De drie olifanten wachten op ons voor de spa. Hoe maak je zo’n olifant schoon? Gewoon met een bezem dus. Jawel, een roze bezem voor het meisje. Ze genieten. Ook het geschrob over en achter de oren vinden ze heerlijk. Een waar Dombo gevoel als je zo’n oor optilt. De spa doen we even niet. Het is winter en een koude dag. Ze zijn dan wel groot en stoer maar van koud water lopen ze gillend weg. Nadat ze ‘schoon’ zijn geveegd volgt de hug. Okay, zo’n slurf is best wel zwaar. Maar wat zijn ze schattig en warm. Die half geloken ogen met die enorme wimpers. Een hoge aaibaarheidsfactor.

Na de familiehug moeten we dan toch echt afscheid van ze nemen. En ook van Buffelsdrift. Onze reis gaat verder. De mooiste dag van mijn leven? Op mijn trouwdag na: by far! Wat heeft eigenaar Andries het dik voor mekaar. Alles klopt. I’ll be back …

Tekst en foto’s: Henske Gloudemans