Al jaren is OOG VOOR AFRIKA de ambassadeur van Health Promoters South Africa Trust. Als geen ander weten we hoe belangrijk de gezondheidseducaties van deze mooie organisatie zijn. Door preventie van ziektes voorkom je een hoop ellende en het is beter te voorkomen dan achteraf medicijnen te sturen.
Op allerlei manieren proberen De Vrienden van de Health Promoters geld in te zamelen zodat de gezondheidseducatie in de townships door kan gaan.

Een nieuw project: Een armband voor een vrouw, door een vrouw
De vrouwen in de townships maken armbandjes met een bedeltje van de Health Promoters. Het doel is om deze in Nederland en Zuid-Afrika te verkopen. De vrouwen kunnen zo voorzien in hun levensbehoeften en daarnaast levert het geld op voor de Health Promoters. Daarmee kan Health Promoters groter worden en nóg meer trainingen en workshops geven om levens te redden en te verbeteren.

De verkoop
Studenten in Nederland en Zuid-Afrika maken zich sterk om de armbandjes op grote markten, festivals en concerten te promoten en verkopen. De armbandjes worden ook bij een aantal restaurants en winkels verkocht. De prijs is € 5,- per stuk.

Wilt u een armbandje aanschaffen, dan kan dit ook online via de website van Health Promoters. Bent u ondernemer en wilt u ook graag uw steentje bijdragen en de armbandjes verkopen, dan kunt u contact opnemen met Regina Eggink (events@healthpromoters.co.za), coördinator van Health Promoters.