Het leven lachte Bakari (Belofte in het Swahili) bij zijn geboorte in een Duitse dierentuin zeven jaar geleden beslist niet toe. Pas een paar weken oud werd hij gebruikt als fotowelp tijdens een kerstdiner. Daarna besloot de dierentuin afstand te doen van het dier. Hij werd – nog maar twee maanden oud – opgevangen in het Friese opvanghuis Pantera, in een klein en kaal verblijf. Het allerergst was niet eens de beperkte ruimte, maar het feit dat hij omringd was door leeuwen, van nature zijn grootste vijanden.

Toen de dierenwelzijnsstichting VIER VOETERS Pantera in 2013 overnam werd als allereerste gezorgd voor betere verblijven voor de dieren. Ook Bakari kreeg meer ruimte en de gevreesde buurleeuwen verhuisden naar LIONSROCK, het Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika. Een van zijn nieuwe verzorgers werd Erin Timmer en het eerst zo wantrouwige luipaard veranderde in een vriendelijk en aanhankelijk dier als hij haar ontwaarde.

In november 2016 is het zover; over de verlaten zandweg rijdt een kleine pick-up truck naar de toegangspoort van LIONSROCK Big Cat Sanctuary. Hij vervoert een transportkist van dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS. Opgekruld in een hoekje ligt luipaard Bakari. Hij is al bijna twee volle dagen onderweg, van zijn oude thuis FELIDA in het Friese Nijeberkoop naar het paradijselijke Zuid-Afrika.

OOG VOOR AFRIKA volgde de verhuizing, zag Bakari’s eerste stappen in zijn nieuwe verblijf en verzorgster Erin vertelt over haar afscheid van het luipaard waar ze zo dol op was. Maar ze weet ook: Bakari krijgt op LIONSROCK een geweldig leven.

Je leest het hele verhaal dus in editie 12 van OOG VOOR AFRIKA en goed nieuws: ga je naar Zuid-Afrika, zet dan een bezoek aan Bakari en 113 andere grote katachtigen op je bucketlist. Je vindt LIONSROCK 19 kilometer van het plaatsje Bethlehem in de Vrijstaat!
www.lionsrock.org

https://youtu.be/ovuzgT3bCfQ Volg Bakari’s reis en vrijlating van Friesland naar Zuid-Afrika

Bakari Nu