Ook nu weer zijn er Nederlandse studenten in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch om het werk van de Health Promoters in Zuid-Afrika en Nederland op de kaart te zetten. Ze organiseerden een Summer Celebration. Hoe dat was vertelt Mandy de Kruijf.

Summer Celebration: Celebrate life with the Health Promoters

Op 27 november organiseerden 7 Nederlands studenten de eerste editie van het Summer Celebration evenement met de Health Promoters op het prachtige en authentieke Weltevreden Wine Estate in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Afgelopen jaar gaven de Health Promoters gratis gezondheidseducatie aan 21.000 mensen in de townships in en rondom Stellenbosch. Reden dus voor een feestje!
Tijdens het evenement werden de bezoekers vermaakt door onze CEO en zanger George Arrey en een energieke lokale traditionele dansgroep uit de township Khayelitsha. Maar er was ook een serieuze boodschap. George Arrey en vervolgens Elaine Harcombe (Programme Development) vertelden gepassioneerd over wat de Health Promoters doen en waarom zij dat doen.
Na een korte pauze met verschillende tapas, greep Health Promoter Xoliswa Mhobo de aandacht van de bezoekers door haar persoonlijke verhaal te delen. Ze vertelde over haar ervaring als Health Promoter en de grote impact die dit heeft gehad op haar leven en de levens van de mensen die haar workshops bijwonen. Ze doet geweldig werk met de vrouwen in de township van Khayelitsha, en we waren zeer vereerd dat Xoliswa haar bijzondere verhaal met ons wilde delen.
De organiserende studenten: “Tijdens het evenement is er een bijzondere kans gecreëerd om meer naamsbekendheid op te bouwen. Wij zien zoveel potentie in deze organisatie! De komende twee maanden verblijven wij nog in Zuid-Afrika. Die tijd gebruiken we om verder te onderzoeken hoe wij meer mensen kunnen bereiken met het verhaal van de Health Promoters en hoe wij meer mensen kunnen aanzetten tot het sponsoren van de stichting.”
Het Summer Celebration evenement was een geweldige manier om de Health Promoters te introduceren bij de mensen in en rondom de Stellenbosch. We hopen nog vele mijlpalen te vieren in de aankomende jaren.