Regelmatig schrijven studenten die stage lopen of werken bij de Health Promoters een blog. Ook deze keer komt hij van Sophia, Inge en Roos
11 april 2016, we zitten nu alweer drie weken in Zuid-Afrika. Na eerst een week acclimatiseren in Kaapstad, zijn we verhuisd naar ons appartement in Stellenbosch. Bij onze eerste vergadering in Kayamandi hebben we Wien, Elaine en George van het Health Promoters team ontmoet. Hier hebben we besproken dat we mee gaan werken aan de fundraising met Wien, een presentatie op gaan stellen over Logopedie met Elaine en bij gaan dragen aan Health Promoters @Winery met George. Aan de slag dus!
De eerste week zijn we samen met George langsgegaan op de werkplekken van Health Promoters in Khayelitsha en Mfuleni, heel interessant om te zien en boeiend om de verhalen van George te horen. In Khayelitsha hebben we Xoliswa ontmoet, leuk om haar interactief bezig te zien met de deelnemers van de workshop. De discussie werd aangegaan met de dames over het onderwerp Diabetes. Daarnaast hebben wij met Elaine het onderwijsmateriaal doorgenomen, zij draagt een belangrijke steen bij in de fundering van de inhoud. Het is een inspirerende organisatie, Health Promoters.
Op het moment zijn we druk bezig met het onderzoeken van de omgeving Stellenbosch voor fundraising en daarnaast zijn we basisinformatie aan het verzamelen over logopedie om daar het bestuur van de Health Promoters van te kunnen voorzien. Dit alles onder het toezicht van Harold, die op 6 april ook aangekomen is. Welcome to you!
Kortom, de eerste stappen zijn gezet en we hebben het nu al enorm naar ons zin. We zijn benieuwd naar wat wij de komende weken voor de Health Promoters zullen kunnen betekenen!

foto cape town