Voor de lezers van OOG VOOR AFRIKA zeker geen onbekende naam. Toch doen we een nieuwe voorstelronde omdat sinds 2022 GoSouthAfrica.nl een nieuwe naam, logo en website heeft gekregen. Ingrid Gorter Bode praat ons bij over GoAfrica.nl

Waarom heb je de naam veranderd van GoSouthAfrica.nl in GoAfrica.nl?
‘Het begon inderdaad allemaal met Zuid-Afrika in 2006. Op een gegeven moment wilden onze terugkerende klanten ook andere landen ontdekken. Dus startten we naast GoSouthAfrica de websites GoNamibië, GoBotswana, GoZimbabwe, GoOeganda en GoMadagascar. Zes websites onderhouden is geen kleinigheid, dus toen besloot ik om alles samen te voegen tot GoAfrica.nl.

Het grote voordeel is nu ook dat we nog meer fantastische Afrikaanse reisbestemmingen hebben kunnen toevoegen, zonder daar weer een hele nieuwe website voor te hoeven bouwen. GoAfrica.nl biedt nu namelijk ook reizen aan naar Kenia, Tanzania, Mauritius en Mozambique.’

Wat betekent Afrika voor jou?
‘Heel veel… zonder Afrika zou mijn leven er nu echt anders uitzien. Het zijn vooral de mensen, de ontmoetingen, de andere manier van kijken naar het leven en het zorgen voor elkaar. Dit alles heeft een onuitwisbare indruk op mij achter gelaten. Ik heb heel veel geleerd van de mensen in Afrika. Ik realiseerde mij dit vooral tijdens de lockdown en alle corona-ellende. Kijk niet te ver vooruit, heb vertrouwen en vooral “pick the battles you can win”.

Zelf denk ik dat het continent Afrika, de bakermat van de mensheid, een enorm belangrijke rol gaat spelen in de toekomst. De focus in het leven ligt hier niet op materiële dingen. Afrika is liefde, Afrika is positieve energie, Afrika is “samen”. We zitten met z’n allen midden in een transitie, verandering blijkt nodig te zijn, want het Oude voldoet niet meer. Afrika is als een magneet, mensen voelen de energie als ze daar in de natuur zijn, ze genieten van de “locals’ die zingen tijdens hun werk, die je helpen als je de weg kwijt bent en elkaar steunen als iemand een probleem heeft.

Ik geloof dat deze “bakermat” ons helpt de weg terug te vinden naar hoe het dan wel moet.’

Wat kunnen lezers van OOG VOOR AFRIKA verwachten van GoAfrica.nl?
‘Unieke en interessante reizen, met onvergetelijke ontmoetingen en ervaringen die je rijker maken en misschien wel voor veranderingen in je leven zullen zorgen. Wist je dat het reizen zorgt voor meer creativiteit? Hoe groter de contrasten zijn tijdens een reis met je eigen leefomgeving, hoe meer de creativiteit gaat stromen. We gaan dan ook zo snel mogelijk voorbeeldreizen op onze website zetten bij de reisstijl “Expeditie”.

Voor solo reizigers die graag met gelijkgestemden op pad gaan hebben we net acht voorbeeldreizen op de website gezet. Kijk hiervoor bij reisstijl “groepsreis”. Bij ons is het gezelschap internationaal en de maximale groepsgrootte 12 personen.

Staat jouw droomreis er nog niet tussen, mail mij: info@goafrica.nl