Het avontuur begint hier: Charles Witlox zet namens Charlie’s Travels Afrika op z’n kop met zijn Africa inside Out expeditie. Met OOG VOOR AFRIKA deelt hij zijn avonturen.

Beste lezers van OOG VOOR AFRIKA,

ik heb de eer om hier mijn Afrika avontuur met jullie te delen. Voor mijn reisbureau Charlie’s Travels reis ik in 12 maanden tijd van Nairobi naar Kaapstad om nieuwe off the beaten track reizen te ontwikkelen en om verhalen te vertellen: we’re going to turn AFRICA INSIDE OUT!

Hoe ben ik in Afrika beland?
Even terugspoelen: in 2014 kwam ik aan in Kenia als stagiair voor een financiële dienstverlener. Verliefd geworden op het continent, baan gestopt en een reisbureau begonnen met de gedachte dat het anders kan dan alleen maar de toeristische bestemmingen. Afrika is zoveel meer dan safari en strand, maar toch biedt iedereen exact hetzelfde aan. De eerste twee jaar leefde en werkte ik vanuit een tas om alle landen in Oost-Afrika te verkennen.

De aanvragen voor mijn ‘anders dan anders’-reizen stroomden binnen en in 2016 kreeg ik mijn eerste werknemer. We gingen een team bouwen en daarmee eindigde ook tijdelijk mijn verworven vrijheid. De nieuwe manier van reizen die we hebben ontwikkeld sloeg aan en het bedrijf groeide in twee jaar uit naar een 45-man tellende reisorganisatie. Nu, twee jaar later, in 2018 staat het reisbureau als een huis: operations, finance, tour consultants die reizen samenstellen… Eén wens moest nog vervuld worden: we moeten meer unieke off the beaten track reizen ontwikkelen! Africa Inside Out it is!

Waar ik dacht dat deze expeditie iets weg zou hebben van een vakantie, niets blijkt minder waar, we willen namelijk ook verhalen vertellen! Dat we rondreizen met twee filmmakers en een journalist is geen toeval. Voordat ik mij fulltime op het reisbureau stortte heb ik overwogen om filmmaker te worden. De achterliggende gedachte van het reisbureau is dat we mensen een beter beeld willen geven van dit grote diverse continent. Dat doen we middels offbeat reizen, maar ook door middel van content. Gelukkig gaan deze twee hand in hand. Een goede experience heeft als het goed is ook een goed verhaal.

Graag wijd ik even een alinea aan duurzaam reizen, een belangrijk onderwerp in deze tijden!
Compenseer je CO2-uitstoot. Al onze reizigers zijn hiertoe verplicht!
Als je dan toch vliegt, neem het ervan en ga wat langer op reis zodat je het aantal vluchten per jaar minimaliseert.
Milieu impact wordt vaak besproken in deze discussie, maar vergeet niet dat toerisme ook culturen negatief kan beïnvloeden. Bedenk je altijd dat je te gast bent en ga respectvol om met culturen!
Ga over-toerisme tegen door off the beaten track te gaan, hiermee spreid je ook de inkomsten beter over het land, en is je ervaring negen van de tien keer ook authentieker.
Win-win!
Als je meer wilt weten over hoe een reisbureau Corporate Social Responsible kan zijn, lees dan onze strategie hier: www.charlies-travels.com/csr

Ok, genoeg geouwehoerd over: volg mijn Afrika avontuur en blader snel naar bladzijde OOG VOOR AFRIKA 03-2018, pagina 10 ev. Je hebt OOG toch wel? Hier, op de website van OOG VOOR AFRIKA en die van onszelf (www.charlies-travels.com/aio) kun je alle films en blogs bekijken en lezen. Ik hoop dat jullie van de verhalen genieten en dat het jullie zal inspireren ook off the beaten track te gaan!

Cheers, Charlie

Railway stories Chapter 1

https://youtu.be/S-DIYQRrS-0

The Lunatic Express

https://youtu.be/1wlrGIpqrns

De Chinese invasie in Afrika

https://youtu.be/jtuUjW-RIwo

Tropisch Mombasa Inside Out

https://youtu.be/0WK_j5qVVBU

Exploring the Taita Hills

https://youtu.be/lIzUYGo1Q5g

Lumo: Community Conservancy in Tsavo

https://youtu.be/XUB9H9JO6JI

 

Nairobi Inside Out

https://youtu.be/7V626tiJpaA

 

Volgende maand verder!!!!!