De Kleine Karoo
En dan komt het moment waarop mijn vriendin zich een half leven verheugd heeft. We staan in Stellenbosch oog in oog met de heuvels van de Karoo. Eerder hebben we al vanuit het vliegtuig het niemandsland bestudeerd. Te groot en te veel voor deze vakantie. Ik zie mijn vriendin rekenen wanneer we weer weg kunnen. Het komt, ik weet het zeker, daar ken ik haar goed genoeg voor. Voor nu schikt ze zich in een uitbundige ontdekkingstocht rondom Kaapstad die ons brengt op Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland, de Tafelberg, de stranden van Kaapstad, de terrasjes en winkels vol hebbedingen aan de Waterfront. Uren amuseren we ons bij de kolonie pinguïns die leeft op het strand bij Simonsstad. Dat we nog vaker zullen terugkomen, weet ik zeker als we naar de lange golven kijken bij Fish Hoek. “Vanaf eind augustus verandert de baai in een kraamkliniek voor walvissen,” leest ze voor. “En we hebben deze keer Steve en Jean ook niet gezien.” Gelukkig bestaat Afrika en hebben wij steeds een nieuwe droom. Mijn helderziende waarschuwde me, die van haar voorspelde “you’ll be back”. Zij heeft gelijk gekregen.

Peter Boshuijzen