Kaapstad, de Tuinroute, Oudtshoorn zijn bestemmingen die je in alle reisbeschrijvingen voorbij ziet komen. Maar de Kaap is zoveel meer en ook uitstekend geschikt voor een vakantie tussendoor. Met onze Kaapse geheimen kan dit deel van Zuid-Afrika jaar na jaar op de bucketlijst blijven staan!

Kaapstad heeft u vast verkend, maar kent u alle straatjes? Heeft u al eens koffie gedronken in Kloofstreet waar de locals graag komen, gestruind door de kleurrijke Bo Kaap of met een scooter door de stad gereden? Wat dacht u van kanoën met de pinguïns of de Tafelberg met gids beklimmen om (bijna op de top) te slapen met de stad aan je voeten? Of zullen we een picknick laten leveren op uw kuiertochtje door Kirstenbosch Botanical Gardens?

Wijn drinken doe je niet alleen in Stellenbosch en Franschhoek. De zeewind beroert allerlei nieuwe wijngaarden, met bijzondere wijnen tot gevolg. Oude dorpjes waar de tijd bijna heeft stil gestaan, komen opnieuw tot leven dankzij kunstenaars die een inspirerende omgeving zoeken om er te werken.

De achtergrond van pittoreske bergen kan steeds vaker tot in verre verten worden ontdekt en nieuwe (Big Five) wildreservaten komen tot bloei. We laten u onbekende routes rijden (of lopen: slackpacking!) met verblijf in natuurgebieden als Baviaanskloof, de Swartbergen, Cederbergen of Namakwaland om te ervaren hoe intens mooi de Kaap is.

Een adembenemende pas rijden in de ochtend, lekker lunchen rond de middag, een wandeling of safari met sundowner in de middag en overnachten in een bijzondere accommodatie met sfeer. Klinkt dat niet als een echte vakantie?’

Ellen van Zandwijk, Gemsbok Reisarchitecten

Check it out: https://gemsbok.nl/de-reizen/zuid-afrika/kaapse-reis/