Overcoming poverty is not a gesture of charity. It is an act of justice. It is the protection of a fundamental human right, the right to dignity and a decent life . . . – Nelson Mandela

Nelson Mandela heeft zijn leven gewijd aan een vrij, democratisch Zuid-Afrika waar iedereen een gelijkwaardige plek heeft om te leven. Zijn inzet was vooral gericht op educatie: Education is the most powerful weapon you can use to change the world.

In OOG VOOR AFRIKA 02-2018, vanaf 13 juli verkrijgbaar, gewijd aan het Zuid-Afrika van Nelson Mandela hebben wij daarom – samen met onze adverteerders – een aantal goede doelen uitgezocht die opkomen voor educatie aan hen die niet altijd gehoord worden.

Het was deze zin die de keuze voor Kinderfonds MAMAS bepaalde: er is nu een MAMA die voor je zorgt. Je gaat naar schol, krijgt iedere dag te eten, krijgt medicijnen als je ziek bent en een knuffel als je verdriet hebt. Vanaf nu lopen we met je mee. Iedere dag, net zolang tot je groot bent en voor jezelf kunt zorgen.

Er gebeurt iets heel bijzonders in Zuid-Afrika. Krachtige, lokale vrouwen zien de armoede waar vooral kinderen de dupe van worden en nemen het heft in eigen hand. Ze halen kinderen van de straat, zorgen voor voedsel, schooluniformen en medicijnen. Iedere dag, net zo lang tot ze groot zijn en voor zichzelf kunnen zorgen. Liefdevol, trouw en onverzettelijk: dát is MAMA POWER. Samen vormen deze krachtige MAMAS de ‘beweging van hoop’. Verspreid over 43 indrukwekkende projecten in Zuid-Afrika, bereiken ze nu al meer dan 40.000 kinderen.

De MAMAS staan er niet alleen voor: Kinderfonds MAMAS is er voor hen en steunt hen structureel. De MAMAS bepalen welke zorg en aanpak nodig is. Kinderfonds MAMAS ziet met eigen ogen toe op de juiste besteding van het geld.

Onze ambitie? Alle Zuid-Afrikaanse kinderen die in barre armoede leven, onder de hoede brengen van een MAMA. Kind voor kind. Dorp voor dorp. Omdat – in de geest van Nelson Mandela op wiens verzoek Kinderfonds MAMAS is opgericht – alle kinderen ónze kinderen zijn.

MAMA POWER WERKT!

De MAMAS kunnen met weinig geld wonderen doen. Met 5 euro per maand kan een MAMA een kind onder haar hoede nemen. Word nu donateur: www.kinderfondsmamas.nl.