Regelmatig schrijven Nederlandse studenten die in Kaapstad stage lopen of werken voor Health Promoters een blog over hun ervaringen. In deze blog neemt Iris Verkerk afscheid van Zuid-Afrika en de Health Promoters.

Mijn naam is Iris Verkerk. Student aan de Hogeschool Rotterdam waar ik de opleiding Ergotherapie volg. Voor mijn minor Beyond Borders ben ik afgereisd naar Zuid-Afrika, naar Kaapstad om precies te zijn.

Op dit moment is de laatste week van ons avontuur hier aangebroken. Deze stond in het teken van aanbevelingen schrijven, een afscheidsfeestje geven en natuurlijk de laatste souvenirs voor het thuisfront kopen. Het afscheidsfeest vond plaats op zaterdag 23 januari. George, Elaine en Wien (onze begeleiders vanuit Health Promoters) waren uitgenodigd voor een borrel met allemaal lekker hapjes. Tijdens dit afscheid hebben we met het door ons ingezamelde geld voor Health Promoters materialen gegeven voor de cursussen.
Verschillende projectleden zijn erop uitgegaan om spullen te kopen voor de Health Promoters. Met succes, want we hebben veel kunnen overhandigen. We hebben bijvoorbeeld 4 torso’s kunnen overhandigen van het menselijk lichaam zodat ze deze kunnen gebruiken voor de cursussen.

Na het weekend realiseerde ik me goed dat dit avontuur er bijna op zit. De tijd van koffers inpakken is aangebroken. Ik kijk zelf terug op een heel mooie tijd hier in Kaapstad. Waar ik veel heb geleerd over marketing, maar ook over de cultuur hier in Kaapstad. Het is tijd om afscheid te nemen van dit mooie land en deze mooie stad. Het is geen vaarwel maar een tot ziens!