In deze blog stellen we met trots een nieuwe adverteerder in OOG VOOR AFRIKA aan je voor: Margret Hendriks van Lily Pond Country Lodge in Zuid-Afrika.

Als je de N2 volgt, tussen de Westkaap en de Oostkaap, ontdek je een van de best bewaarde en meest bewonderde geheimen van Zuid-Afrika: de beroemde Tuinroute. En daar aan het einde of het begin van de route, in Plettenberg The Craggs ligt de heerlijke Lilipond Country Lodge, www.lilypond.co.za

‘Bahia Formosa’, de mooie baai, is de naam die Portugese schipbreukelingen in 1630 bedachten voor de plek waar nu de populaire vakantieplaatsen Plettenberg Bay, Nature’s Valley en The Crags liggen. Een Hof van Eden voor vakantiegangers aan de beroemde Garden Route. Grenzend aan het Tsitsikamma NP en aan de weg naar Nature’s Valley (R102) ligt de bijna Balinees aandoende verborgen parel Lily Pond Country Lodge, grenzend aan twee immense vijvers met waterlelies.

Niels en Margret Hendriks ontdekten deze onder architectuur gebouwde lodge waar water een belangrijke rol speelt in 2002.

Ze overnachtten in de lodge en waren meteen gecharmeerd van de architectuur, de warme kleuren en de prachtige kunst. Ze hoorden dat de lodge te koop stand en tijdens een wandeling op het strand bij Nature’s Valley begon het begin van de droom. Wat als… en hoe dan? Op de weg terug, in de auto brachten ze een bod uit en even later waren ze de kersverse nieuwe eigenaren en werd het plan dat nooit een plan was om naar Zuid-Afrika te verhuizen een feit. Hun leven in Nederland lieten ze achter. Margret, dol op koken, besloot om in Lily Pond niet alleen ontbijt aan hun gasten te serveren, maar ze ook de mogelijkheid voor een diner te bieden. ‘Onze gasten moeten zich thuis voelen, een drankje bij de open haard kunnen drinken, even bijpraten. We zien het niet als werk, maar als gezelligheid met gasten van de hele wereld.’