Mijn derde week als vrijwilliger bij Health Promoters zit er alweer op. En wat heb in deze weken al veel gezien en meegemaakt! Het verschil met thuis is enorm. Het begint allemaal al met het feit dat Zuid-Afrikanen echte knuffelaars zijn. Waar wij netjes een hand uitsteken wanneer we iemand voor het eerst ontmoeten, krijg je in Zuid-Afrika een knuffel. Absoluut een warm welkom als je het aan mij vraagt! Vervolgens de weg op. Links rijden. Even wennen, en dagelijks meerdere keren de ruitenwisser aanzetten in plaats van de richtingaanwijzer gebruiken.

Maar goed, afgezien van dat, ben ik hier gekomen om vrijwilliger te zijn bij Health Promoters. Ook dat is een hele ervaring. Dagelijks kom ik naar het kantoor in Kayamandi, de township bij Stellenbosch, om te helpen met administratieve taken en werk ik samen met het team uit Zuid-Afrika. Daarnaast bezoek ik ook andere townships in de omgeving om workshops bij te wonen en dit alles vast te leggen op camera.

Het is ontzettend bijzonder om te zien en om er deel van uit te mogen maken. Ook heb ik scholen bezocht, gekletst met de kinderen die de Senior Health Promoters lesgeven, een uitgebreide tour gedaan door de township met een partner van Health Promoters en er staat nog veel meer te gebeuren in de komende weken, ik ben benieuwd! Oh ja en mijn vrije tijd, die besteed ik hier graag in het levendige Kaapstad. Ontzettend veel te doen, veel jonge reizigers en prachtige natuur. Ik geloof dat ik me hier de komende maanden nog wel ga vermaken.