Tijdens de elfde jaarlijkse verkiezingsgala van de Etnische Zaken Vrouwen van Nederland (EZVN) sprak Minister Lilian Ploumen haar waardering uit voor de gezondheid educatieve activiteiten van de Health Promoters in de townships van Zuidelijk Afrika.

De Health Promoters waren dit jaar het goede doel van EZVN.

Ook de voorzitter van D66, Alexander Pechtold en de voorzitter van MKB Nederland zijn aanwezig. De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan de bekende presentator Jürgen Henri Raymann. De gastheer van deze avond was Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

Al met al een geweldige loterij en veiling met mooie prijzen, waarbij maar liefst € 17.000 euro werd opgehaald voor de Health Promoters in Zuid-Afrika. De organisator van dit evenement, mevrouw Maritza Russels: “Wat een ontzettend mooi bedrag voor deze organisatie! Door dit bedrag zijn zij een stap dichter gekomen bij het uitbreiden van hun activiteiten in de townships van Kaapstad. Dit is hard nodig, zodat de organisatie kan groeien en nog meer mensen geholpen kunnen worden d.m.v. workshops over gezondheidszorg, hygiëne en HIV/aids.”

 

 

blog 2