EN OOG VOOR AFRIKA MAG 2 X 2 KAARTEN WEGGEVEN

AFROVIBES BRENGT DE ZIEL VAN AFRIKA NAAR NEDERLAND MET DANS EN THEATER
De organisatie van het Afrovibes Festival reisde af naar Zuid-Afrika om daar nieuw en jong podiumtalent te spotten. Om gevestigde namen te zien samenwerken met young & urban theatermakers uit de stedelijke gebieden van Zuidelijk Afrika. Het is ze voor Afrovibes 2016 gelukt om een relevant en urgent programma neer te zetten, vernieuwend en rauw, zoals het echte Afrika op dit moment is. Het festival brengt een nieuwe generatie podiumkunstenaars die Afrikaanse archetypen doorbreken en vanuit de wereld werken zoals zij die kennen: een grootstedelijk, modern Afrika.

MODERNITY VERSUS TRADITION
Met elk jaar een ander thema speelt Afrovibes in op de actualiteit. Tijdens Afrovibes 2016 wordt het spanningsveld opgezocht tussen Modernity versus Tradition. Jonge Afrikanen zetten zich af tegen de oudere generatie. Waar ouders en grootouders Afirka ‘in de uitverkoop’ deden, is deze generatie een cultureel bewuste. Ze hechten waarde aan de Afrikaanse cultuur in een snel veranderende, moderniserende en verwesterende wereld. Ze zijn op zoek naar hun eigen identiteit en stellen zich daarbij voortdurend de vraag: wat is het om zwart en om Afrikaan te zijn? Deze young & urban Afrikaanse podiumkunstenaars zoeken tijdens het Afrovibes Festival verbinding tussen moderniteit, traditie en vooruitgang in inhoud, vorm, speelstijl en genre.

EEN GREEP UIT HET PROGRAMMA
Het programma is divers. Van Soweto Soul “bekend van o.a. Festival Mundial en The Hague Africa Festival” met een swingende mix van Pennywhistle, Jive, Hip-Hop, Mbaganga en Kwaitomuziek tot Vuyani Dance Theatre; het meest vooraanstaande moderne dansgezelschap uit Zuid-Afrika met de voorstelling Ketima. Humoristisch “stripboektheater” over zonden, verleiding, seks en geweld in We didn’t come to Hell for the croissants van de Zuid-Afrikaanse Jemma Kahn. Dansers uit Senegal, Zimbabwe en Jamaica, rappers uit Kaapstad en Utrecht, muziek uit Mozambique, de design expositie Fierce Now en fashion shows van Lady Afrika. Kaartjes zijn te koop bij de betreffende theaters en vanaf augustus via afrovibes.nl/festival.

Voorproefje: kijk op https://youtu.be/9VFShsAD08E wat je van AFRO VIBES kunt verwachten.

WAAR EN WANNEER
Amsterdam: 5 t/m 8 oktober (Compagnietheater en Bijlmer Parktheater)
Utrecht: 6 & 8 oktober (Stadsschouwburg)
Rotterdam: 9 oktober (Maaspodium)
Den Haag: 9 & 10 oktober (Theater a/h Spui) en 4 t/m 15 oktober (De Nieuwe Regentes)
Kaartjes en programma-informatie via www.afrovibes.nl

WINNEN
OOG VOOR AFRIKA mag 2 x 2 kaartjes weggeven voor de volgende voorstellingen op ZATERDAG 8 oktober bij het Compagnietheaterin Amsterdam voor ‘We didn’t come to hell for the croissants’
http://www.afrovibes.nl/festival/shows?myarticleid=234
of voor Allbasters: http://www.afrovibes.nl/festival/shows?myarticleid=238
Wil je de kaartjes winnen, stuur dan een mail ovv AFROVIBES naar info@mw-media.nl en de naam van de voorstelling die je voorkeur heeft.