Een open villa met een prachtig terras, grenzend aan een tropische tuin met een enorm zwembad, een uitkijktoren die een ongelooflijk uitzicht biedt op het Kruger Lowveld en de uitlopers van de Drakensbergen in de verte. Om de tuin liggen tien ruime, modern en minimalistisch ingerichte suites, deluxe rooms en cottages. Op de achtergrond twee private villa’s, bij uitstek geschikt voor familie- of vriendenvakanties. Op het houten dek het terras, restaurant en een boma; een plek rond een knisperend vuur waar gasten de verhalen van de dag kunnen delen, of simpelweg in de vlammen staren. Ietwat verscholen de open air spa, waar Melyani de schoonheidsscepter zwaait. 

Unembeza betekent ‘bewustzijn’. De twee Nederlandse eigenaren, Arnold Streefkerk en Joris Bertens hebben met dat thema in hun achterhoofd gekozen voor een lodge waar mensen tot rust kunnen komen, op zoek naar zichzelf in de drukke hectiek van alledag en hun eigen verhalen. Vanuit de lodge kunnen de gasten van Unembeza een (begeleide) mountainbike tocht maken of een wandeling door het wildernisgebied waar giraffen, zebra’s, wrattenzwijnen, impala’s én luipaarden zijn.

Vanuit de lodge kun je ook gamedrives maken naar Kruger National Park, of de Panoramaroute rijden, Hoedspruit verkennen en de wildlife rehabilitatie centra die op een steenworp afstand liggen.

Bij een directe boeking via www.unembeza.com krijg je een spavoucher cadeau.