De remake van de Victory Boogie Woogie is nog in volle gang. Wekelijks schilderen er nog bijzondere of bekende Nederlanders op de remake. Inmiddels heeft de Boogie Woogie al meer dan 53.000 km getoerd.

Waar gaat het ook al weer over?
Het jaar 2015 was uitgeroepen tot het Piet Mondriaan-jaar. Dé gelegenheid om meer aandacht aan zijn unieke kunstwerk Victory Boogie Woogie te besteden, vond Frank Faessen, directeur van Art Center de Raay in Baarlo en ook voorzitter van de Stichting Vrienden van de Health Promoters. Dat leidde tot het bijzondere inititatief de Boogie Woogie te laten herschilderen door 574 bijzondere Nederlanders. Het resultaat: een bijzonder schilderij waarvan de opbrengst naar de educatieve gezondheidsprojecten van de Health Promoters in Zuid-Afrika gaat.

Verloting 16 juni 2016
Als alle 574 vakjes van het bekende kunstwerk door evenzoveel bijzondere Nederlanders met een band met Zuid-Afrika zijn beschilderd, draagt Art Center de Raay de Victory Boogie Woogie remake over aan de Health Promoters. Met de wens dat dit bijzondere schilderij enorm veel geld opbrengt zodat de Health Promoters hun werk in zuidelijk Afrika kunnen blijven voortzetten.
De afgelopen periode schilderden onder anderen….
Mark van Bommel, Johny Kraaijkamp, Minister Jeroen Dijsselbloem, Rob Kamphues, Annemieke Schollaardt, Minister Jet Bussemaker, Diederik Samsom, Hennie Huisman, Diana Matroos, John van den Heuvel, Danny Vera, Birgit Lewis, Harm Edens, Ellie Lust, Johan Derksen, Nicolette van Dam, Marjolein Keuning, Bart Chabot, Tom Okker en nog vele vele andere bijzondere mensen.
Omdat de Boogie Woogie wel vergevorderd maar nog niet geheel af is, is in overleg met de notaris de trekking afgesproken op donderdag 16 juni 2016.

Victory Boogie Woogie aan jouw muur?
Het doel, waaraan ook OOG VOOR AFRIKA zich met trots verbindt, is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Health Promoters door middel van de verloting van de remake van Victory Boogie Woogie.
Wil jij dit bijzondere kunstwerk, met een prachtig begeleidend boek waarin alle “kunstenaars” hun persoonlijke noot hebben opgetekend, aan je muur hebben?
Support de Health Promoters dan door het kopen van één of meerdere loten á  € 10 euro per stuk. Op 16 juni 2016 dus zal door een notaris het winnende lot getrokken worden.
Investeer ook in educatie voor Afrika en koop een lot via www.educatievoorafrika.nl.
Meer over de zegetocht van de Victory Boogie Woogie vind je op www.artcenterderaay.nl/interactief

Waarom Health Promoters?
Een paar jaar geleden heeft Art Center de Raay haar hart verpand aan het werk en de missie van Health Promotion South Africa Trust in Zuid-Afrika, een non-profitorganisatie die in de townships van zuidelijk Afrika voorlichting en training geeft aan voornamelijk vrouwen en jonge kinderen op het gebied van hygiëne, gezondheid en het voorkomen van ziekten. Nog altijd sterven ieder jaar duizenden mensen, vooral kinderen, aan de gevolgen van diarree, infecties en andere ziekten. Ziekten die met een goede voorlichting voorkomen kunnen worden. Gebleken is dat het aantal sterfgevallen beduidend vermindert door eenvoudige basisvoorlichting en trainingen te geven aan hulpverleners en aan de lokale bevolking. www.healthpromoters.co.za