Onze drie vaste columnisten van OOG VOOR AFRIKA kozen hun eigen bucketlist.

Picknicken op Boschendal

Wijnkenner- en liefhebber Leonie Mooijekind zet een bezoek aan Franschhoek op haar bucketlist om haar smaakpapillen te verwennen. Waar gaat ze naartoe? Ze gaat afscheid nemen van Margot Janse die de Tasting Room gaat verlaten, ze proeft de afgrijselijk lekker The Chocolate Block, eet bij Pierneef en picknickt bij Boschendal, waar haar diepe liefde voor Zuid-Afrika begon.

Droomvilla
De droomvilla van mister Goodlife

De droomvilla

Mr. Goodlife Jos van Krimpen droomde voor zijn klanten van een exclusieve villa. Een parel in de Westkaap die nog niemand kent. En hij vond hem. Je logeert er met de hele familie, opa, oma, de kinderen, kleinkinderen of een vriendengroep van 16 man. Weten waar? Dan moet je op de vernieuwde website kijken van mister Goodlife.

Droommeubels

Mariëtte de Haan, eigenaresse van de galerie From Africa with Love, koos haar favoriete woonwinkel in Kaapstad. ‘Daar waar je alles wilt hebben. REcreate geeft vintage meubels een tweede, té hip leven. Je kijkt je ogen uit in de winkel. Een fifties stofzuiger werd een staande lamp, een melkbus een comfortabele kruk. Van hutkoffers tot tuingereedschap, en van hoedendozen tot zinken wastobbes, stuk voor stuk werden het ware blikvangers.

Katie

Eigenaresse Katie Thompson in haar REcreateshop