De Zuid-Afrikaanse organisatie Health Promoters heeft in vier studenten van de Hogeschool Utrecht begeesterde stagiares gevonden die drie maanden in Kaapstad komen werken. Voor OOG VOOR AFRIKA houden ze regelmatig een blog bij hoe het hen in de “Moederstad” vergaat.

Wij zijn 4 studentes van de Hogeschool Utrecht. Twee van ons studeren Maatschappelijk werk en Dienstverlening, Eén van ons studeert Sociaal Pedagogische hulpverlening en één van ons studeert Huidtherapie. We zijn 21 en 22 jaar oud en aan het einde van onze studie. We volgen alle 4 de minor Social Development Work aan de Hogeschool Utrecht, en met deze minor kregen wij de kans om in het buitenland stage te lopen. Deze kans konden wij niet laten schieten en we waren meteen enthousiast over de organisatie The Health Promotion South Africa trust. Het land Zuid-Afrika is altijd al een land geweest waar wij graag naar toe wilden reizen en met de combinatie met het goede werk dat de Health Promoters leveren, was er geen twijfel meer over mogelijk. Harold Robles kwam bij ons op school om te vertellen over de organisatie, hiervoor hadden wij ons al verdiept in de organisatie maar Harold heeft ons over de drempel getrokken met zijn enthousiasme. De Health Promoters geven workshops over hygiëne en gezondheid en hebben als doel om gezondheidsproblemen te voorkomen door informatie te verspreiden. Wij zijn erg enthousiast over dit concept. Informatie zal
doorgegeven worden en mensen zullen meer kennis verkrijgen, dit is de start voor een beter leven. Wij zullen workshops gaan geven over “zelfbeeld” en “pesten”. Deze workshops zullen wij met behulp van de Health Promoters gaan geven op de scholen van Kaapstad. Wij hopen dat we informatie kunnen delen met de mensen in Zuid-Afrika en dat zij iets leren van de workshops. Wij hopen dat de workshops goed ontvangen zullen worden en dat de kinderen een beter zelfbeeld zullen krijgen en met respect met elkaar om zullen gaan.