Voor de lezers van OOG VOOR AFRIKA zeker geen onbekende naam. Toch doen we een nieuwe voorstelronde omdat sinds zomer 2022 Gemsbok Reisarchitecten helemaal in de enthousiaste handen is van Saskia Reinders. En binnenkort 25 jaar bestaat.

Wat was voor jou de reden om Gemsbok Reisarchitecten over te nemen?
‘Afgelopen jaar/2022 was voor mij het jaar dat mijn grote wens in vervulling ging. Ik nam Gemsbok Reizen over en daarmee ben ik nu zelfstandig ondernemer en mag ik naar eigen inzicht dit mooie bedrijf verder runnen en uitbouwen. Zelf aan het roer staan en aan de knoppen draaien; daar word ik dus blij van!

Intussen ben ik alweer een jaar verder (wat gaat dat snel!) en geniet ik heel erg van deze nieuwe rol. Met veel zin en enthousiasme ga ik daar dan ook mee door en hoop ik nog veel inspirerende reizen te mogen organiseren voor mijn klanten.’

Wat betekent Afrika voor jou?
‘Gemsbok Reisarchitecten, zoals Gemsbok Reizen vanaf nu zal heten, organiseert unieke maatwerk reizen naar Zuidelijk- & Oost Afrika, en ook naar Zuid-Amerika. In 1999 begon het Gemsbok avontuur in Zuid-Afrika en daar ligt nog steeds mijn hart. Na mijn opleiding kwam ik in contact met een aantal projecten in Afrika en zou ik voor een tijd daar naartoe gaan. Helaas werden die projecten op de lange baan geschoven. Mijn interesse voor Afrika was echter nog meer aangewakkerd. Ik reisde al veel, maar Afrika … dat was voor mij een heel andere wereld die toen alleen maar tot de verbeelding sprak en waar ik nog nooit geweest was. Iets trok me heel erg naar dat toen nog onbekende Afrika.

Uiteindelijk ben ik gaan werken bij een touroperator die reizen naar Afrika verkocht. Na een tijdje was het dan toch zover en zette ik voor het eerst voet op Afrikaanse bodem; in Zuid-Afrika. Sindsdien ben ik verkocht en verknocht aan dit continent. De natuur is overweldigend en natuurlijk de dieren, het eten en de wijn, maar het mooiste vind ik toch echt de mensen! Wat zijn ze warm, gastvrij en behulpzaam! Maar wat Afrika voor mij het meest bijzonder maakt is de ontzettende weerbaarheid van de bevolking. Hoe groot de tegenslag ook; ze gaan er altijd weer voor en bekijken zaken van de positieve kant; het glas is (bijna) altijd halfvol. Zelf ben ik ook zo, maar als ik toch eens in de stress schiet of ik zie het even wat minder zitten, dan denk ik aan de mensen in Afrika en dan lukt het me weer om te relativeren en door te gaan. Afrika inspireert me en zal vanaf nu altijd een onderdeel van mijn leven zijn!’

Wat kunnen de lezers van OOG VOOR AFRIKA verwachten van Gemsbok Reisarchitecten?
‘Gemsbok Reisarchitecten staat voor kwaliteit, uniqueness en persoonlijke aandacht/ betrokkenheid en dat kunnen mijn klanten dan ook verwachten in het hele traject van hun reis; van het eerste contact en ontwerp van de reis tot de uiteindelijke reis zelf en ook nog daarna als je weer terug bent.

Wij werken met kleinschalige accommodaties op unieke plekken en voor de meeste bestemmingen werken wij ook rechtstreeks met onze leveranciers; van eigenaren van accommodaties, autohuur, excursies tot restaurants et cetera. Wij kennen hen persoonlijk en dat merk je als je ter plekke bent. Dit voelt als thuiskomen en geeft een extra dimensie aan jouw reis.

Door niet te werken met een lokale agent (op sommige bestemmingen wel, omdat dat niet anders kan) zijn wij flexibel en kunnen we echt maatwerk bieden. Wij gaan met je in gesprek (liefst face-to-face) om zo elkaar te leren kennen en op die manier kunnen wij de juiste plekjes matchen bij jouw wensen. Zie ons maar als een soort reis-matchmaker. Op die manier ontstaat een unieke reis, wat hopelijk een warm gevoel van heimwee geeft als je weer thuis bent.’

Voor informatie: www.gemsbok.nl

Gemsbok Reisarchitecten