Het eiland Mauritius, gelegen in de Indische Oceaan en ongeveer 1½ keer zo groot als onze provincie Utrecht, wordt bijna geheel omringd door de mooiste tropische stranden die je je maar kunt voorstellen. Het eiland biedt echter nog zoveel meer; van de levendige hoofdstad Port Louis tot het Nationaal Park Black River Gorges waar je geweldig kunt hiken en van adembenemend mooie uitzichten kunt genieten. In het Zuidwesten vind je de Chamarel watervallen en het natuurspektakel Seven Colored Earth.

Ga vooral mountainbiken en je kunt zelfs ziplinen op de op één na langste zipline ter wereld!

Door de verschillende bevolkingsgroepen en religies die vreedzaam samenleven is er een eigen cultuur ontstaan met een gevarieerde Creoolse keuken met de heerlijkste gerechten.

Ontdek eenvoudig met een huurauto (links rijden!) het mooie, groene binnenland met zijn oude suikerrietplantages, natuurreservaten en landhuizen o.a. Chateau Labourdonnais, Pamplemousses en Eureka.

Voor watersporters is Mauritius een walhalla. Je kunt er naar hartenlust zeilen, duiken en snorkelen. Bij het schiereiland Le Morne Brabant in het zuidwesten, vind je een van ‘s werelds beste kitesurflocaties.

Laat je door Mauritius verrassen en kijk op www.airmauritius.com voor de meest actuele aanbiedingen.