Peter Paul Muller – in de rol van Bram Fischer

Acteur Peter Paul Muller werd bekend met rollen als crimineel Klaas Bruinsma in de film ‘De dominee’ en als de Amsterdamse zanger Martin Morero in de televisieserie ‘Gooische Vrouwen’. Nu speelt hij de hoofdrol in de film ‘Bram Fischer’ van regisseur Jean van de Velde, die zich afspeelt in het Zuid-Afrika van 1963. Terwijl onvrede over de Apartheid groeit, worden er tien mannen gearresteerd wegens samenzwering tegen de Zuid-Afrikaanse regering. Advocaat Bram Fischer staat voor een keuze: de verdediging van zijn cliënten of zijn eigen veiligheid?

ANTOINETTE LOUW – IN DE ROL VAN MOLLY FISCHER

Antoinette Louw studeerde cum laude af aan de University of the Free State (UFS). Tijdens haar studie werd ze al bekroond met meerdere prijzen. Na haar studie heeft Antoinette een tijd in Europa gewoond en rondgereisd. Terug in Zuid-Afrika kreeg ze een rol in 7e Laan, een van de meest populaire soapseries, waar ze twee jaar lang te zien was. In het theater was ze te zien in de succesvolle producties Dis ek, Anna, Afspraak en Die proponentjie. In 2011 deelde ze op het National Arts Festival het podium met icoon Sandra Prinsloo in

-Night, Mother. Ditzelfde stuk heeft Antoinette geadapteerd, vertaald en geproduceerd voor Afrikaanse festivals zoals Nag, Ma. Tevens was ze te zien in het wereldbekende stuk Die Vagina Monoloë.

In 2013 speelde ze de hoofdrol in Die Laaste Tango van Deon Meyer. Voor deze rol ontving zee en SAFTA Award voor ‘Beste Actrice’. Ze was de eerste Afrikaanse vrouw die deze prijs in ontvangst mocht nemen.

bram1

SELLO MOTLOUNG – IN DE ROL VAN NELSON MANDELA

 In 2016 was Sello te zien in een van Zuid-Afrika’s meest succesvolle speelfilms Happiness is a Four Letter Word, van Thabang Moleya. Ook speelde hij de dokter van Nelson Mandela in de film Invictus, naast Morgan Freeman en Matt Damon. Ook had hij bijrollen in de films Life, Above All van Oliver Schmitz en Thyrza van Rudolf van den Berg (gebaseerd op gelijknamige bestseller van Arnon Grunberg).

Op televisie was hij onder andere te zien in de HBO-serie The No.1 Ladies’ Detective Agency en de prijswinnende serie Human Cargo.

bram2

En last but not least: JEAN VAN DE VELDE – ALS REGISSEUR

Geboren in 1957 in Bukavu (het voormalige Belgische Congo) groeide Jean van de Velde op in de tropen, ging naar de middelbare school in Nederland en deed in 1974 eindexamen gymnasium in Utrecht, waarna een opleiding volgde aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Na deze opleiding richtte hij in 1978 samen met Rene Seegers en Leon de Winter de eerste Amsterdamse Film Associatie op, onder welke vlag het drietal in nauwe samenwerking een groot aantal televisiedocumentaires voor NOS en VPRO, single plays en low-budget speelfilms schreef, regisseerde en produceerde. In 1985 richtte Jean van de Velde zijn eigen bedrijf op en schreef en regisseerde een groot aantal succesvolle speelfilms voor diverse producenten, waaronder het veelbekroonde LEK en ALL STARS, waarvan zowel de film als de tv-serie in vele landen wordt uitgezonden.

bram3